openblu.com bluvision.eu modulaky.cz
Dřevohliníková okna – když se spojí krása a praktičnost

Dřevohliníková okna – když se spojí krása a praktičnost

Kombinace příjemného dřeva a zároveň silná ochrana proti povětrnostním vlivům – to jsou dřevohliníková okna, která splňují vysoké nároky zákazníků, architektů i projektantů. Dopřejte si kvalitu a tradiční materiály, na které se můžete spolehnout po mnoho let.

V čem se skrývá jedinečnost dřevohliníkových oken?

Jde o kombinaci masivního dřeva, ze kterého je vyrobena celá konstrukce okna. Interiér tak zdobí krásná, hřejivá, a především v designu nestárnoucí struktura dřeva. Celodřevěná okna jsou na domě luxusním doplňkem, nicméně patří k těm, která jsou nejvíce náchylná k dešti, sněhu a dalším povětrnostním podmínkám. Tento problém je ale vyřešen díky nové technologii.

Jedinečnost dřevohliníkových oken je v opláštění vnější strany dřevěného rámu hliníkovou vrstvou. Díky tomu se zvyšuje jejich odolnost i životnost a zároveň se stávají téměř bezúdržbovými – odpadá tak pravidelné broušení a natírání venkovní části okna.

Výhody dřevohliníkových oken

  • Dlouhá životnost oken díky odolné hliníkové vrstvě
  • Minimální nároky na údržbu
  • Nadstandartní tepelněizolační vlastnosti
  • Moderní a nadčasový stavební prvek
  • Rozměry a barevnost na míru vašim požadavkům
  • Šetří náklady na vytápění


Nezávazná poptávka

Tepelněizolační vlastnosti dřevohliníkových oken

Při vhodné kombinaci materiálů splňují dřevohliníková okna přísné požadavky pasivních a nízkoenergetických domů. Díky tepelněizolačním vlastnostem, které splňují přísné normativní požadavky, lze tato okna využít pro každou stavbu.

Volba dřeva

Se zákazníky vždy konzultujeme požadavky na tepelněizolační vlastní oken. Následně doporučíme druh dřeva, který tyto požadavky splňuje. Při výběru dřevěné části okna je důležitá také kresba dřeva a její kombinace s lakem/lazurou doplňující celkovou atmosféru interiéru. Lazura a lak nemají jen estetický efekt – jejich výběr ovlivňuje také životnost oken i výslednou kalkulaci.

Hliníková vrstva

Vnější vrstvu tvoří hliníkové profily ošetřené práškovým lakem. Vnější kovová část ovlivňuje prostup tepla, tvoří se vzduchové kapsy napomáhající izolaci a v neposlední řadě nesmíme opomenout uchycení hliníkových lišt pomocí plastových součástek, díky kterým nedochází ke vzniku tepelných mostů. Hliníkové rámy oken navíc skvěle doplňují minimalistické a moderní budovy.

Typ zasklení

Dalším materiálem, který ovlivňuje tepelněizolační vlastnosti oken, je sklo a způsob zasklení. V nabídce máme dvojskla a trojskla, která jsou upevněna ve speciálním rámečku – toto řešení opět zlepšuje vlastnosti oken.

Chci sestavit okna na míru

Proč svěřit okna OPENBLU?

OPENBLU má dlouhou tradici, pro výrobu používáme ověřené komponenty a díky odbornosti našich techniků se můžete spolehnout, že montáž oken proběhne bez problémů a se zachováním všech důležitých vlastností výrobku. Naše okna využívají jak tuzemští, tak zahraniční odběratelé a výsledky naší práce si můžete prohlédnout v referencích. Pro více informací nás kontaktujte.

Máme vždy něco navíc

  1. Dlouholeté zkušenosti s montáží oken a dveří
  2. Pracujeme pouze s osvědčenými a kvalitními materiály 
  3. Dodáváme široký sortiment výrobků a doplňků
  4. Poskytujeme komplexní služby zákazníkům
  5. Spolehlivý a rychlý záruční a pozáruční servis
4
US