openblu.com bluvision.eu modulaky.cz
Montáž plastových oken

Montáž plastových oken

Čeká vás výměna nebo pořízení nových oken? Pak vás jistě bude zajímat, jak je to s jejich montáží. Protože montáž plastových oken je společně s kvalitou materiálu zásadním faktorem k tomu, aby vaše okna plnila všechny své funkce od správného těsnění až po vizuální dojem. 

Montáž plastových oken nechte odborníkům

Přestože montáž plastových oken není moc složitá, rozhodně doporučujeme obrátit se na odborníky, kteří přesně vědí, na co si dát pozor a mají to jednoduše řečeno “v ruce”, protože jednotlivé kroky montáže vyžadují specifické a správné provedení.

Montáž oken totiž výrazně ovlivňuje izolační schopnosti oken. Jen pro zajímavost - největší úniky tepla jsou okny a dveřmi. Pokud je montáž nekvalitní, výrazně se jejich izolační schopnosti sníží.

Chci nezávazně poptat

Montáž plastových oken krok za krokem

Montáž plastových oken můžeme shrnout do následujících 4 kroků:

Příprava otvorů a oken

Jako první je potřeba připravit okenní otvory. Musí mít správnou velikost, v rozích pravé úhly a povrch otvoru musí být suchý, pevný, rovný a bez nečistot.

Osazení oken

Osazení oken v podstatě znamená, že se okna správně vodorovně i svisle “postaví” do nosné části otvoru a provizorně ukotví.

Ukotvení a utěsnění oken

Správné ukotvení oken je velice důležité, protože přece jenom na ně působí povětrnostní vlivy a neustále je otvíráme a zavíráme. Pro ukotvení se používají kotvící šrouby a ocelové kotvící pásky, které zajišťují jejich stabilitu. Dále také používáme parotěsnou a paropropustnou pásku, která je doporučenou, nikoliv povinnou, normou pro montáž oken.
Poté se spáry vyplní polyuretanovou pěnou, která okno ještě zafixuje a vytvoří tepelnou a zvukovou izolaci kolem okna.

Finální dokončení

Nakonec se odstraní přebytečná pěna a na řadě je úprava zdiva. Poté usadíme vnitřní a vnější parapety, instalujeme okenní lištu a nastavíme a seřídíme okna.

Plastová okna a dveře

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Máme vždy něco navíc

  1. Dlouholeté zkušenosti s montáží oken a dveří
  2. Pracujeme pouze s osvědčenými a kvalitními materiály 
  3. Dodáváme široký sortiment výrobků a doplňků
  4. Poskytujeme komplexní služby zákazníkům
  5. Spolehlivý a rychlý záruční a pozáruční servis
4
US